pühapäev, 29. märts 2009

Sõpruskoolid Euroopas

Kevadisel koolivaheajal käisin Tallinnas programmi Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning seminaril. See programm pakub Euroopa koolidele võimalust teha interneti kaudu koostööd - ühiselt õppida, suhelda ja vahetada õppematerjale. Koostöö käigus on õpilastel ainulaadne võimalus õppida tundma oma eakaaslasi teistest riikidest ja saada teadmisi teiste maade kultuuri kohta. Portaal, mille kaudu käib suhtlemine ning kuhu on koondatud andmed koostööst huvitatud koolide kohta, on igati usaldusväärne.

Seminarilt Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning sain mõtte, et ka meie klass võiks selles töös osaleda. Alustuseks otsisin meie klassile Euroopa koolide seast sobiva projekti. Leidsin Poola ja Rumeenia õpetajate poolt koostatud projekti "Spring at the sea" ("Kevad mere ääres"). Liitusin nendega. Projekti eesmärgiks on jälgida, kuidas kevad tuleb erinevates Euroopa riikides. Me jagame infot, kuidas loodus muutub kevadel mere ääres. Kuna peagi on saabumas lihavõttepühad, siis selles projektis jagatakse ka infot nende pühade tähistamise kohta.

Loodan, et eTwinninguga liitumine avardab meie silmaringi, arendab meie inglise keele oskust ning IKT-alast vilumust ja me leiame sõpru teistest Euroopa riikidest.
Klassijuhataja

1 kommentaar:

piretirahvariided ütles ...

Tore!
Osalege kindlasti, see on väga hea ja huvitav võimalus igapidi! Soovin edu!