kolmapäev, 18. märts 2009

Kevadet otsima!

Peagi on saabumas kevad. On nähtud juba esimesi saabunud rändlinde ja paljudel õitsevad aias lumikellukesed. Ka sellel aastal on algust saanud veebipõhine projekt "Tere, Kevad!" Projekti eesmärgiks on lähendada lapsi loodusele ja õpetada neid nägema looduses toimuvaid muutusi ning eristama ja tähele panema erinevaid taime- ja loomaliike

1.a klass alustab kevadeotsinguid. Palun kõigil koolivaheajal jälgida, mis looduses toimub ning rääkida sellest uue veerandi esimesel koolipäeval klassikaaslastele.

Projektis "Tere, Kevad!" lisaks loodusvaatlustele me joonistame kevade märke ning püüame teha lühikesi luuletusi. Kes suudab fotoaparaadiga loodust jäädvustada, siis need pildid palun saata minu, st klassijuhataja e-posti aadressile, et oleks võimalus ka fotokonkursist osa võtta.

Lisaks kõigele toimub koolidevaheline viktoriin. Meie klassis viime sama viktoriini läbi ka õpilaste vahel. Iga õpilane, kes soovib, püüab kodus koos vanemate abiga leida küsimustele vastused ja siis toob need kooli oma õpetaja kätte. Mai lõpus selgitame välja ka oma klassi nutikamad. Küsimused, millele vastuseid ootan hiljemalt 31. märtsiks on järgmised:

1. Millisest meie kevadekuulutajast on toodetud kautšukit?
2. Milline on suurim Eestis kasvav seen?
3. Millisest (ka Eestimaal kasvavast) taimest pärineb tuntud palavikku alandav ravim aspiriin?

Kõikide vastuste juurde palun lisada ka allikas, kust vastus saadi.

HEAD KEVADE OTSIMIST!

Kommentaare ei ole: