teisipäev, 7. aprill 2009

Viktoriini vastused

Meie klassis on tublid lapsed. Tänu teile on meil senini läinud projekti "Tere, Kevad 2009!" viktoriinis hästi. Oleme suutnud anda esimesele kuuele küsimusele õiged vastused. Kes projekti kodulehel pole veel käinud, siis viktoriini õiged vastused on järgmised:

1. Millisest meie kevadekuulutajast on toodetud kautšukit?
Vastus: Võilillest. Õigeks loeti ka vaher.

2. Milline on suurim Eestis kasvav seen?
Vastus: Selleks seeneks on hiidmuna (suurima seni leitud viljakeha ümbermõõt oli 198 cm, kõrgus 41 cm, kaal 16 kg). Murumuna ei ole õige vastus.

3. Millisest (ka Eestimaal kasvavast) taimest pärineb tuntud palavikku alandav ravim aspiriin?
Vastus: Pajust. Õigeks loeti ka angervaks.

4. Kuidas tekkis muistendi kohaselt ja sai oma nime Saaremaal asuv Karujärv?
Vastus: Rahvamuistendi järgi saanud Karujärv oma nime sellest, et sellel kohal tülitsenud 7 karu. Nende lahutamiseks lasknud Jumal nii kõvasti vihma sadada, et tekkinud järv. Karud läinud ära, igaüks ise suunas, mistõttu järv on 7-sopiline.

5. Selle Eestimaa puu koort on kasutatud paberi asemel. Karjalapsed keetsid selle puu koorest keeratud torbikus lõkkel teed. Puu okstest tehakse ka luudasid. Mis puust on jutt?
Vastus: Jutt on kasest.

6. Millisest ka Eestimaal kasvatatava suure lille seemnetest tehakse õli? Lisaks õli tootmisele kasutatakse tema seemneid ka söömiseks. Vihjeks veel, et see lill ei kasva meil looduslikult.
Vastus: Päevalill.

Kommentaare ei ole: