reede, 29. mai 2009

Spordipäev

Neljapäeval, 28. mail toimus meie koolis spordipäev. Kuna meie koolil staadionit ei ole, siis viidi võistlused läbi Sõle kooli spordiväljakul.
Kell 9.00 kogunesime oma kooli hoovi, kus toimus rivistumine ja tervitus. Seejärel suundusime Sõle kooli staadionile. Spordipäev algas soojendusega ning seejärel toimus pendelteatejooks ning rahvastepall. Meie mängisime 1.b klassiga. Omavahel võistlesime palliviskes, 60 m jooksus ning kaugushüppes.

kolmapäev, 27. mai 2009

Matk Stroomi metsa ja randa

Kolmapäeval, 27. mail toimus meil vahva matk Stroomi metsa ja randa. Matkasime koos 5.a klassiga. Esimese peatuse tegime Stroomi metsa all. Istusime ning rääkisime sellest, mis meid on sellel õppeaastal kõige rohkem rõõmustanud, vestlesime õppetundidest ning kuidas õppeaasta üldse tundus. Enamus õpilasi leidis, et õppeaasta oli päris kerge. Koostasime männikäbidest oma nimesid ning suundusime rannas asuvatele mänguväljakutele. Pidasime väikest piknikku ning mängisime mänguplatsidel. Enne kooli tagasi minemist jalutasime rannas, vaatlesime loodust ning meie klassijuhataja üllatas meid jäätisega.
Pikast kõndimisest olime väga väsinud, kuid siiski olime toreda matka üle õnnelikud.

teisipäev, 26. mai 2009

Spordipäev

Neljapäeval, 28. mail toimub meie koolis spordipäev.
Algklassidel kogunemine kell 9.00 kooli hoovis.
Koju kell 11.30
Riietuda sportlikult!

esmaspäev, 25. mai 2009

Matkale

27. mail kõikidel 1. a klassi õpilastel rõõmus tuju kaasa, võileb ja jook kotti ning matkale! Kõnnime Stroomi metsa ja randa. Meiega ühineb 5.a klass oma toreda klassijuhatajaga. Kohtume kooli juures kell 10.00. Koju kell 13.00.

pühapäev, 24. mai 2009

Minu lemmikauto 2009: Tulevikuauto

Reedel, 22. mail toimus üleriigilise autojoonistuste võistluse "Minu lemmikauto 2009: Tulevikuauto" pidulik lõpetamine ning autasustamine Tartus Vanemuise suures majas. Meie klassil läks sellel võistlusel väga hästi, kuna saime 1. klassi õpilaste seas kaks esimest kohta. Johannes saavutas 1. koha ning Küllo 2. koha.
Palju-palju õnne veel kord tublidele poistele!

laupäev, 23. mai 2009

Linnuke

Praegusel ajal on lindudel pojad juba munast koorunud ja reedel, 22. mail tegimegi pilti linnust oma pesal.

kolmapäev, 20. mai 2009

Loodusmuuseumis

Kolmapäeval, 20. mail käisime klassiga Eesti Loodusmuuseumis õppekäigul. Meil toimus seal tund "Meie meeled ja avastamine". Loodusmuuseumis on vahva ruum, kus saab näha, kuulata, kompida, nuusutada ning teada saada, milline keele osa millist maitset tunneb.
Pärast oli meil võimalus tutvuda ka loodusmuuseumi püsiekspositsiooniga ning vaadata ka putukate näitust.
Loodusmuuseum ning jalutuskäik läbi vanalinna meeldis meile väga.


teisipäev, 19. mai 2009

Minu lemmikauto

Märtsis toimus 1.-6 klassi poistele joonistusvõistlus Minu lemmikauto. Seda joonistusvõistlust on korraldanud Tartu koolide õpetajad juba viis aastat. Igal aastal on joonistamiseks kindel teema. Käesoleval aastal oli teemaks "Täiesti uudne auto". Meie klass joonistas ka vahvaid tulevikuautosid ja saatis neist õnnestunumad tööd ka võistlusele. Nüüdseks on tulemused teada ja meie klass võib rõõmustada. Nimelt sellel konkursil saavutas esimeste klassi poiste seas meie Johannes 1. koha ning Küllo 2. koha. Palju-palju õnne! Autasustamine toimub reedel, 22. mail kell 14.30 Tartus Vanemuise suures majas.

esmaspäev, 18. mai 2009

Eesti keele ilu ja kõla

Aprillikuus toimus juba teist aastat järjest meie kooli õpetaja poolt korraldatud omaloominguliste tööde konkurss Tallinna ja Harjumaa tasandusklasside õpilastele. Eelmisel aastal oli konkursi teemaks "Kuidas hoian eesti keelt ja kombeid", käesoleva aasta teemaks oli "Eesti keele ilu ja kõla". Konkurss oli pühendatud emakeelepäevale. Meie klass osales sellel konkursil kunstitöödega. 1.-3. klasside õpilaste kunstitöödest valiti meie klassist välja viie õpilase tööd. Projekti lõpetamine ja auhindamine toimus 13. mail Eesti Lastekirjanduse Keskuses.
1. koht Johannes
2. koht Küllo
3. koht Andrus
Eripreemia Kristel
Eripreemia Kevin

Lastekirjanduse Keskuses toimus meil põnev ekskursioon ja seejärel saime osa autasustamis-tseremooniast. Meie kooli 9.a klassi õpilane Kristi esitas õpetaja M. Undi klaveri saatel kauneid eestikeelseid laule.

pühapäev, 17. mai 2009

Näpunukud

Reedel, 15. mail rääkisime tööõpetuse tunnis origamist. Voltisime skeemi järgi lihtsat näpunukku.

laupäev, 16. mai 2009

Veel lepatriinusid

29. aprillil käisime ühes kunstitunnis arvutiga joonistamas, teises joonistasime lepatriinudest pilti paberile.

reede, 15. mai 2009

"Tere, Kevad 2009!" viktoriin on lõppenud

Üle-eestilise projekti "Tere, Kevad 2009!" viktoriin on selleks õppeaastaks lõppenud. Meie klassil läks hästi, jäime mitme teise kooliga jagama auväärset teist kohta. Viktoriini õnnestumisele aitasid kaasa Kristel, Küllo, Andrus, Johannes, Kristian ja Rasmus. Aitäh teile ja teie peredele! Küsimused olid rasked, kuid need 6 õpilast võitlesid lõpuni. Väga tubli! Ka meie klassis toimus väike võistlus ja tulemused on järgmised:
1. Kristian
2. Andrus
3. Küllo
Kindlasti kõik õpilased, kes usinasti viktoriini vastuseid otsisid, said palju huvitavat looduse kohta teada.

neljapäev, 14. mai 2009

Loodusmuuseumisse

Kolmapäeval, 20. mail läheme peale teist tundi õppekäigule loodusmuuseumisse. Külastame Avastuste ruumi ja seal toimub õppetund teemal "Meie meeled ja maailm". Seal on nn. keskused kõigi viie meele jaoks: katsumiseks, nuusutamiseks, vaatamiseks ja kuulamiseks ning maitse äratundmiseks. On võimalus nuputada ja ennast proovile panna. Tagasi kooli juures oleme 13.15.

kolmapäev, 13. mai 2009

Valik kevadfotosid

Valik Andruse ja Johannese kaunitest varakevadistest fotodest.

 
Posted by Picasa

teisipäev, 12. mai 2009

"Tere, Kevad!" viktoriini vastused

Usinatele viktoriinis osalejatele ja kõigile loodushuvilistele küsimuste vastused:

13. Mitmest Eesti maakonnast leiab Sinilille (meie ühe kevadekuulutaja nimelise) tänava? Nimetage need maakonnad.
Vastus: "Tere, Kevad" projekti läbiviijate andmetel on Sinilille tänav 9 maakonnas: Rapla, Harju, Võru, Saare, Tartu, Pärnu, Lääne-Viru, Ida-Viru ja Valga maakonnas. Kaks punkti sai vähemalt 8 õige maakonna eest, 1 punkti vähemalt 5 õige maakonna eest. Kui loetleti enam kui 9 maakonda, maksimumpunkte ei saanud.

14. Eestis on teatavasti 15 maakonda. Millisel maakonnal on 242 km rannajoont ning 177 saart ja laidu?
Vastus: Pärnu maakonnal.

15. Kunksmoor on Aino Perviku samanimelise raamatu peategelane. Mida tähendab sõna "kunksmoor"?
Vastus: Kunksmoor ehk nõiamoor.

16. Eestis kasvab üks põlispuuliik, mis on saanud ühe linna sümboliks? Mis puu ja mis linn?
Vastus: Selgus, et neid puuliike, mis on linnade ametlikeks sümboliteks saanud, on rohkemgi: mänd - Elva, Loksa, kuusk - Võru, tamm - Tamsalu, pärn - Pärnu.

17. Ühe Eestis laialt levinud taime rahvapärane nimi on rakvere raibe. Kus on selle taime algne kodumaa?
Vastus: Selleks levinud umbrohuks on harilik tõlkjas ja tema kodumaaks on Ees-Aasia, kus ta on poolkõrbe- ja stepitaim.

18. Nimetage selle aasta Eesti metsapealinn.
Vastus: Viljandi.

19. Vaatamata sellele, et Eesti on rahulik paik, toimuvad ka siin aeg-ajalt maavärinad. 1976. aastal toimus Eestis viimaste aegade tugevaim maavärin. Kus ja kui tugev see oli?
Vastus: Osmussaarel, tugevusega 4,75 magnituudi (mõningatel andmetel 4,6 magnituudi), Euroopa 12-pallisel skaalal kuus palli. Magnituud on maavärina võimsus Richteri skaala järgi. See on logaritmiline skaala, nii et kolmemagnituudilise maavärina võimsus on kümme korda pisem nelja magnituudi suuruse maavärina omast. Seni mõõdetud maavärinate suurim võimsus on olnud 8,9 magnituudi, Eestis 4,75 magnituudi. Kolme magnituudi suurust maavärinat peaks tundma hoonetes.

20. Millistele loomadele on pandud Eestis üles veebikaamerad otsepildi nägemiseks nii, et nende tegemisi võib otse internetis vaadata?
Vastus: Väike–konnakotkad, must-toonekured, merikotkad, hülged (hetkel pausil, nagu ka nn sea-TV), kodukakud, amuuri leopardid (Tallinna Loomaaias).

21. Ühe meie kevadekuulutaja õied on nii tillukesed, et putukatele märkamiseks on appi tulnud õisi ümbritsevad kõrglehed, mis on erkkollast värvi. Kui õied närbuvad, kaob ka lehtede kollane värvus. Mis taimest on jutt?
Vastus: Selleks taimeks on lepiklill.

esmaspäev, 11. mai 2009

Kevadfotod

Selleks aastaks on projekti "Tere, Kevad 2009!" fotokonkurss lõppenud. Kauneid pilte kevadest tegid Johannes, Kristian, Andrus ning Kristel. Aitäh teile! Siin on väike valik kaunitest kevadfotodest.

 
Posted by Picasa

reede, 8. mai 2009

Konnatiigis

Reedel, 8. mail tegime tööõpetuse tunnis pilti konnadest. Konnad me voltisime ning tiigi maalisime guaššidega.

neljapäev, 7. mai 2009

Sinililled

Kolmapäeval, 6. mail joonistasime kunstitunnis guaššvärvidega sinililli.

teisipäev, 5. mai 2009

Emadepäeva kontsert

Emadepäeva kontsert toimub koolis 7. mail kell 18.00.

Järgmised viktoriini küsimused

Arvatavasti hakkab peagi "Tere, Kevad!" viktoriini lõpp lähenema. Uutele küsimustele ootab klassijuhataja vastuseid hiljemalt 10. maiks.

19. Vaatamata sellele, et Eesti on rahulik paik, toimuvad ka siin aeg-ajalt maavärinad. 1976. aastal toimus Eestis viimaste aegade tugevaim maavärin. Kus ja kui tugev see oli?

20. Millistele loomadele on pandud Eestis üles veebikaamerad otsepildi nägemiseks nii, et nende tegemisi võib otse internetis vaadata?

21. Ühe meie kevadekuulutaja õied on nii tillukesed, et putukatele märkamiseks on appi tulnud õisi ümbritsevad kõrglehed, mis on erkkollast värvi. Kui õied närbuvad, kaob ka lehtede kollane värvus. Mis taimest on jutt?

esmaspäev, 4. mai 2009

Esmaabivõistlus

Laupäeval, 2. mail käisime Tallinna koolide esmaabivõistlusel. Ürituse patrooniks oli Siiri Oviir. Meie klassi esindasid Gerly, Kristel ja Küllo. Meie võistkonnas oli veel 3 õpilast 3. klassist.
Pärast avasõnu toimus koolidevaheline viktoriin. Seejärel esitasime väikse näidendi ning kõige lõpuks näitasime oma teadmisi praktiliselt esmaabi andmises. Me pidime elustama ning siduma erinevaid haavu. Me pidime näitama oma teadmisi, mida teha, kui keegi on sattunud õnnetusse.
Enne ürituse lõppemist oli meil võimlaus osa saada toredast akordioni muusikast ning huvikeskuse tehnikaringi juhendaja demonstreeris meile vahvaid maisnaid, mida olid valmistanud õpilased ise.
Meile meeldis see üritus väga ja me olime väga tublid.

Õppeaasta lõpp läheneb!

Käes on selle õppeaasta viimane kuu - mai. Veel veidike pingutust ja ongi suvevaheaeg käes!
Jõudu ja vahvaid elamusi viimaseks õppekuuks!